Entrance Lobby – Physician’s Office Building West

The design challenge: Increase the size of the vestibule for a valet station and wheelchair storage, include patient registration desks, add an accessible private family restroom, update the public restrooms to wheelchair accessible, and provide space for registration staff break room. Find a way to accomplish these goals and enhance the patient experience while fitting within an existing space.

The project rounds out a series of public space upgrades to the Physicians Office Building West.

The project’s design focuses on a series of curved elements used to organize space and lead patients through the building. Curves are incorporated in to the hallway walls, elevator lobby soffits, and to define patient registration. As the rendering shows (above), the curving hallway provides a wayfinding element of interest to what was previously a blind corner intersection with in the building.